Europees Go Centrum viert 25 jarig bestaan


Het Europees Go Centrum viert haar 25 jarig bestaan met een feestelijk toernooi op 21 en 22 oktober. Voor het programma en de activiteiten kijk hier. De deelname aan het toernooi, diner en de festiviteiten kost € 25.

Go Bulletin 35 (september 2017)

Het nieuwe bulletin is uit en is digitaal naar alle leden gestuurd!

De herfst is inmiddels gearriveerd. Toch blikken wij nog even terug op de zomer! In Hilversum werd de tweede editie van het Pinetum Blijdenstein gotoernooi georganiseerd. We doen uitgebreid verslag van dit zonnige evenement, waarbij de winnaar uit onverwachte hoek
kwam. Daarnaast verslagen van het Delfts Toernooi en professioneel nieuws. In dit bulletin kun je aan de slag met alweer de 15e Puntensprokkel. Verder veel nieuws uit de wereld van go, met een aantal updates vanuit de bond.

Veel leesplezier!
De redactie

P.S. Wel lid maar geen bulletin ontvangen via e-mail? Het nieuwe bulletin van de Go Bond is voor leden te downloaden op de website (na inloggen).

Aji is onze mascotte.

De Nederlandse Go Bond heeft een mascotte in de vorm van een dier dat go speelt. Aji is een creatie van de Amerikaanse schrijfster en tekenaar Colette Bezio. Zij maakte het stripverhaal "Aji's Quest" over een zoektocht naar een gomeester die haar de geheimen van het bordspel go bij kon brengen. Komend voorjaar geeft de bond een Nederlandse vertaling uit met als bijlage een uitleg van de spelregels van go voor kinderen van rond de 10 jaar. De strip gaat onderdeel uitmaken van de lesdoos die de bond ontwikkelt in het kader van de campagne op scholen.

European Youth Go Team Championship 2017/18

Vanaf november tot januari zal er een online kampioenschap plaatsvinden tussen Europese Jeugd Teams. Dit kampioenschap wordt dit jaar voor de 4e keer georganiseerd en de Go Bond zou graag met een Nederlands team deelnemen. Een mooie gelegenheid voor jeugdspelers om aan een Europees toernooi mee te doen, zonder ver te hoeven reizen! Wil jij spelen in het Nederlandse Jeugd Team? Lees dan verder en meld je snel aan.

Michiel Tel 5d kandidaat voorzitter

Het bestuur van de Nederlandse Go Bond is verheugd dat Michiel Tel zich kandidaat heeft gesteld voor de vacante functie van voorzitter van de bond. Met zijn 26 jaar en zijn opleiding in sportmanagement van go, die hij op een universiteit in Korea gevolgd heeft, is hij goed toegerust om go in Nederland op de kaart te zetten. Zijn focus zal vooral bij de jeugd liggen. Samen met Han van der Pluijm, bestuurslid jeugd, maakt hij van het verspreiden van go onder de jeugd een speerpunt in 2018. Het bestuur van de bond wenst Michiel veel succes in zijn nieuwe functie. De formele benoeming vindt plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 11 november in het Europees Go centrum in Amstelveen.

Word nu lid voor half geld!

Vanaf 1 juli kost een lidmaatschap 50% minder. Word nu lid en je bespaart de helft.

  • € 18,00 lid
  • € 13,00 internetlid
  • € 10,50 studentlid
  • €   6,75 jeugdlid

Klik hier om lid te worden.

Abonneren op Nieuws