Combineer komend weekend Groene Hart Go en Blijdenstein en verdien een extra prijs

Ogenblikkelijk na het Zomergo in Lunteren kunnen jullie komend weekend weer aan de bak. Op zaterdag 27 augustus is er in Gouda het jubileum toernooi van Groene Hart Go ter gelegenheid van hun derde lustrum. Klik hier voor meer info.

Op zondag 28 augustus is er in Hilversum een toernooi in de botanische tuin Blijdenstein. Klik hier voor meer info.

Extra prijs
Maar, voor wie aan beide toernooien meedoet is er nog een extra prijsje te winnen. Beide toernooien hebben € 25 in een potje gedaan en wie in beide toernooien tezamen de meeste punten scoort wint die pot. Dat kan dus ook iemand zijn die in beide toernooien maar één punt scoort. De uitdrukkelijke voorwaarde is dat je in beide toernooien meespeelt.

Cursus "Go voor iedereen" in Deventer

Cursus "Go voor iedereen" Go Club Salland organiseert in het najaar van 2016 een introductiecursus go, bedoeld voor mensen die nog onbekend zijn met het spel, en er graag kennis mee willen maken. De cursus start op 22 september. Meer informatie vind je hier.

Go Bond - bulletin 25 (juli-augustus 2016)

Het nieuwe bulletin is uit en is digitaal naar alle leden gestuurd!

De Nederlandse gowereld is weer een toernooi rijker: in Wageningen werd namelijk op 28 mei het eerste Wagenings Go Toernooi gehouden. Een mooie eerste editie, waar we uiteraard verslag van doen. In dit nieuwe bulletin veel mogelijkheden om zelf go te oefenen met onze goproblemen. Ook veel nieuwtjes uit zowel binnen- als buitenland.

De redactie heeft daarnaast een verzoek voor alle leden: kunnen jullie de opgenomen danlijst kritisch nalopen? Deze lijst zullen we weer publiceren in het nieuwe jaarboek en daarom is het van groot belang dat deze lijst helemaal correct is. Bij voorbaat dank!

Veel leesplezier!
De redactie

P.s. Wel lid maar geen bulletin ontvangen via e-mail? Het nieuwe bulletin van de Go Bond is voor alle leden ook te downloaden op de website.

Herman Hiddema gaat naar WK in Korea

Merlijn Kuin heeft het Nederlandse plaatsingstoernooi voor het amateur WK in Korea gewonnen. Hij versloeg in de finale Geert Groenen. Herman Hiddema eindigde 3e door Kim Ouweleen te verslaan in de match om de 3e en 4e plaats. Doordat Merlijn en Geert geen gebruik maken van hun plaatsing voor de Korean Prime Minister Cup, op 3 t/m 9 september in Buan Korea, reist Herman Hiddema af als vertegenwoordiger van Nederland op deze amateur WK.
Het tegelijk gehouden CPT werd gewonnen door Erik vd Marel.

Serie partijbesprekingen AlphaGo versus Lee Se-dol in Amstelveen

Op dinsdag 19 Juli start op de Go Club de Twee Ogen te Amstelveen een bespreking van de vijf partijen van de historische match AlphaGo vs. Lee Sedol (9p). Go-spelers (ongeacht sterkte) en andere belangstellenden zijn van harte welkom (deelname is gratis). De partijen zullen worden besproken door Bob van den Hoek (2d) op vijf achtereenvolgende dinsdagavonden (19 en 26 juli, en 2, 9, en 16 augustus). Per avond zal steeds één partij uitvoerig worden besproken.

Lidmaatschap NGoB aanvragen

Lid van de NGoB zijn verenigingen en personen. Aangesloten verenigingen melden al hun leden aan bij de NGoB en hebben daardoor een extra stem, als vereniging, op de Algemene Vergadering. Personen kunnen lid worden van de bond als individu (NGoB-lid) of via het lidmaatschap bij een aangesloten vereniging.

Rotterdamse Go Club weer springlevend


Door de publiciteitsgolf van AlphaGo hebben in Rotterdam een aantal go-spelers het initiatief genomen om de Rotterdamse Go Club nieuw leven in te blazen. Er gaat op maandagavonden in café Dudok aan de Meent 88 gespeeld worden. Heb je interesse je bij de Rotterdamse Go Club aan te sluiten, stuur dan een e-mail aan rotterdam@gobond.nl.

Pagina's

Abonneren op Nieuws