BBQ voor vrijwilligers op 18 juni in Utrecht

Aansluitend aan de afsluiting van de zomereditie van de Nederlands Go Competitie (NGC) in het NDC de Hommel in Utrecht organiseert de bond een BBQ voor de vrijwilligers van bond en clubs. Ben je actief als bestuurslid, organisator, commissielid e.d. dan ben je van harte uitgenodigd om aan te schuiven bij de BBQ. We starten om 18 uur met een borrel. De locatie is het Tuinhuis op het binnenterrein van Het Groene Dak in de Utrechtse wijk Voordorp. Mocht je deel willen nemen reageer dan d.m.v. deze mail: Ik kom op de BBQ op zaterdag 18 juni.

ISR vernieuwt reglementen

ISR
Het Instituut voor Sportrechtspraak, waarbij de bond statutair is aangesloten, heeft twee reglementen vernieuwd en een nieuw reglement toegevoegd. Machtfixing is nieuw en Sexuele Intimidatie en Doping zijn herzien. Gelukkig hebben we tot nu toe als bond geen beroep hoeven doen op dit instituut. Doping bij denksport komt niet voor, en matchfixing is nog niet tot de gowereld doorgedrongen. Waarschijnlijk omdat er te weining geld in onze sport omgaat. Geweld en intimidatie komen ook nauwelijks voor, we hebben geen fysiek contact tijdens de partijen. En alcohol en drugs vermindert eerder het denkvermogen dan dat je er scherper van wordt. En een pil die je denkprestatie verbeterd moet nog uitgevonden worden. Wat wel een rol speelt is de factor stress, die kan behoorlijk oplopen bij een partij. Stress vernauwt het bewustzijn en vermindert je denkvermogen. Maar omdat dit een door hormonen gestuurd natuurlijk proces is valt dat niet onder doping.

Gocursus in Amstelveen

Voor gevorderde spelers, tussen 5k en 10k sterk, organiseert de Amstelveense Go Club Twee Ogen een cursus. Op vijf opvolgende dinsdagavonden vanaf 31mei in het Europees Go Centrum, Schokland 14, Amstelveen. Bob van der Hoek 2d geeft de cursus van 19.00 u tot 20.15 u. Doel is de deelnemers tenminste 2 kyu graden sterker te laten worden door veelvoorkomende zetkeuzes in een partij makkelijker, begrijpelijker en duidelijker te maken.

Kosten:
Leden Nederlandse Go Bond: gratis
Niet leden: € 12,50

Aanmelding:
Mail: Go Club Twee Ogen

Bulletin 22 (maart / april 2016)

Het nieuwe bulletin staat klaar! Het kan je niet ontgaan zijn: computerprogramma AlphaGo heeft met 4-1 gewonnen van ‘s werelds sterkste go-speler van de afgelopen 10 jaar, Lee Se-dol. In dit bulletin slechts een korte blik op dit belangrijke evenement, want in mei ontvang je hierover een extra bulletin! In dat bulletin zullen we de match AlphaGo - Lee Se-dol uitgebreid bespreken en analyseren. Alle aandacht voor AlphaGo heeft gelukkig ook geleid tot promotie van het spel go en dat is bij 321go goed te merken: veel nieuwe inschrijvingen! En er is in het bulletin natuurlijk ook ruimte voor ander gonieuws: in Nijmegen en Olst werden de jaarlijkse toernooien gespeeld. In dit bulletin lees je de verslagen.

Veel leesplezier! Het bulletin is voor alle leden (na inloggen) digitaal beschikbaar onder Redactie.

Rotterdamse Go Club weer springlevend


Door de publiciteitsgolf van AlphaGo hebben in Rotterdam een aantal go-spelers het initiatief genomen om de Rotterdamse Go Club nieuw leven in te blazen. Er gaat op maandagavonden in café Dudok aan de Meent 88 gespeeld worden. Heb je interesse je bij de Rotterdamse Go Club aan te sluiten, stuur dan een e-mail aan rotterdam@gobond.nl.

Goles op school

 Fons Bink
Fons Bink geeft op de basisschool de Ganzebloem in Geldrop een beginnerscursus go aan kinderen van groep 8. Wil je op jouw school ook les krijgen in go neem dan contact op met de bond: jeugd@gobond.nl. Wij zoeken dan een godocent die bij jullie les kan geven. We hebben door het hele land enthousiaste spelers die graag les geven aan kinderen. Foto's Fons Bink.

Reuzengobord op Budodag in Papendal


Met het 9x9 reuzegobord was de Nederlandse Go Bond aanwezig op de Nationale Budodag van de Judo Bond Nederland op zaterdag 26 maart in het landelijke sportcentrum Papendal. Met ruim duizend deelnemers waren er allerlei activiteiten rondom judo, jiujitsu en aikido. In de middagpauze werd driftig go gespeeld door de aanwezige kinderen. Na een korte uitleg waren ze al in staat om een eerste partijtje te leggen. Hoewel sommigen de stenen van tapijtegels ook prima als frisbee gebruikten. De Nederlanse Go Bond gaat een samenwerking aan met de Judo Bond Nederland. Daarbij gaat de bond door heel Nederland goclinics geven bij judoverenigingen. Judo heeft veel jeugdleden en zo kan de bond jeugd kennis laten maken met de nobele denksport go. Verder gaan de bonden samenwerken op het gebied van marketing en sponsorwerving. Japan is daarbij het gemeenschappelijke thema.

Pagina's

Abonneren op Nieuws