Go Club Leeuwarden i.o. zoekt spelers

In Leeuwarden heeft Andries het initiatief genomen om een nieuwe Go Club Leeuwarden op te richten. Hij zoekt go-spelers in en om Leeuwarden die een partij go willen spelen op een clubavond. Woon je in de buurt van Leeuwarden en vind je dit een goed idee neem dan contact op met Andries: leeuwarden@gobond.nl.

Goles op school

 Fons Bink
Fons Bink geeft op de basisschool de Ganzebloem in Geldrop een beginnerscursus go aan kinderen van groep 8. Wil je op jouw school ook les krijgen in go neem dan contact op met de bond: jeugd@gobond.nl. Wij zoeken dan een godocent die bij jullie les kan geven. We hebben door het hele land enthousiaste spelers die graag les geven aan kinderen. Foto's Fons Bink.

Bulletin 22 (maart / april 2016)

Het nieuwe bulletin staat klaar!

Het kan je niet ontgaan zijn: computerprogramma AlphaGo heeft met 4-1 gewonnen van ‘s werelds sterkste go-speler van de afgelopen 10 jaar, Lee Se-dol. In dit bulletin slechts een korte blik op dit belangrijke evenement, want
in april ontvang je hierover een extra bulletin! In dat bulletin zullen we de match AlphaGo - Lee Se-dol uitgebreid bespreken en analyseren. Alle aandacht voor AlphaGo heeft gelukkig ook geleid tot promotie
van het spel go en dat is bij 321go goed te merken: veel nieuwe inschrijvingen! En er is in het bulletin natuurlijk ook ruimte voor ander gonieuws: in Nijmegen en Olst werden de jaarlijkse toernooien gespeeld. In dit bulletin lees je de verslagen.

Veel leesplezier!

Het bulletin is voor alle leden (na inloggen) digitaal beschikbaar onder Redactie.

Reuzengobord op Budodag in Papendal


Met het 9x9 reuzegobord was de Nederlandse Go Bond aanwezig op de Nationale Budodag van de Judo Bond Nederland op zaterdag 26 maart in het landelijke sportcentrum Papendal. Met ruim duizend deelnemers waren er allerlei activiteiten rondom judo, jiujitsu en aikido. In de middagpauze werd driftig go gespeeld door de aanwezige kinderen. Na een korte uitleg waren ze al in staat om een eerste partijtje te leggen. Hoewel sommigen de stenen van tapijtegels ook prima als frisbee gebruikten. De Nederlanse Go Bond gaat een samenwerking aan met de Judo Bond Nederland. Daarbij gaat de bond door heel Nederland goclinics geven bij judoverenigingen. Judo heeft veel jeugdleden en zo kan de bond jeugd kennis laten maken met de nobele denksport go. Verder gaan de bonden samenwerken op het gebied van marketing en sponsorwerving. Japan is daarbij het gemeenschappelijke thema.

Inschrijving open voor Amsterdam International Go Tournament

                             
De website van het Amsterdam International Go Tournament (AIGT) staat open voor aanmelding van deelnemers. Het toernooi is een bonuspunten toernooi niveau B in de Grand Prix Series van de Europese Go Federatie. De locatie is het Europees Go Centrum in Amstelveen en het wordt gehouden van donderdag 5 t/m zondag 8 mei, met Hemelvaart. Op zaterdag is er het DNM Rapid Toernooi. Op donderdag, vrijdag en zondag wordt het hoofdtoernooi gespeeld.

Rotterdamse Go Club weer springlevend


Door de publiciteitsgolf van AlphaGo hebben in Rotterdam een aantal go-spelers het initiatief genomen om de Rotterdamse Go Club nieuw leven in te blazen. Zij zijn nu op zoek naar een geschikte locatie. Heb je interesse je bij de Rotterdamse Go Club aan te sluiten, stuur dan een e-mail aan rotterdam@gobond.nl. De initiatiefnemers zijn op zoek naar oudleden van de Rotterdamse Go Club die wellicht weten wat er met het spelmateriaal, 15 Kaya borden en stenen, is gebeurd. Men speelde vroeger in Humanitas aan de Bergweg.

Abonneren op Nieuws