Go Bulletin 40 (maart 2018)

De 40e editie van het Go Bulletin is uit! Wederom een goed gevuld nummer met veel nieuws uit de gowereld.

We doen verslag van het Steenen Kruis Toernooi, dat in februari in Olst plaatsvond. Daarnaast nieuws over het NiGC, waarvan de inschrijving voor de zomereditie inmiddels geopend is. En goed bericht uit Friesland: daar is een Denksportcollectiecentrum geopend, waar uiteraard ook aandacht is voor go.

Volg je de Nederlandse Go Bond trouwens al op Facebook? In dit bulletin lees je meer over onze Facebook-pagina.

Veel leesplezier!

De redactie

P.S. Wel lid maar geen e-mail ontvangen over het nieuwe bulletin? Het nieuwe bulletin van de Go Bond is voor leden te downloaden op de website (na inloggen).

Amsterdams Internationaal Go Toernooi - 10 tot 13 mei

Over twee maanden vindt van 10-13 mei alweer de 47e editie van het Amsterdams toernooi plaats, in het Europees Go Cultureel Centrum te Amstelveen. Het grootste toernooi van Nederland, dat altijd ook veel internationale spelers aantrekt.
Als vanouds begint het toernooi op Hemelvaart (donderdag de 10e) en eindigt het op zondag, met 7 speelronden in totaal en 90 minuten + 1x30 seconden byo-yomi p.p. op de klok.
Tot en met eind mei geldt een early bird korting en kost de inschrijving slechts €35. In april wordt deze verhoogd naar €45 en in mei kost registratie €60.
In twee dagen tijd hebben zich al 17 spelers ingeschreven. Wees er dus snel bij en zegt het voort!
Meer informatie en inschrijving zijn te vinden op de website: www.aigt.nl

Op de avond voor het toernooi (woensdag de 9e) vindt er tevens een blitz-toernooi plaats in de Amsterdamse Go Club, waar iedereen voor uitgenodigd is (www.goinamsterdam.nl).


Li Yue 5 dan (Zwitserland) tijdens het Amsterdams toernooi in 2015

Worldwide Iwamoto Awards 2018

Sinds 2001 organiseert het Europees Go Cultureel Centrum de Iwamoto Awards, een open competitie om projecten te belonen die de promotie en de verspreiding van go bevorderen.
De top drie projecten die per editie als best beoordeeld worden, ontvangen geldprijzen van respectievelijk €1000, €500 en nogmaals €500.

Op 1 maart 2018 is de zesde editie van de Iwamoto Awards van start gegaan. De wedstrijd loopt drie maanden, met 31 mei als sluitingsdatum.
Organisaties, instanties, particulieren of teams: iedereen die zich bezighoudt met de verspreiding en popularisering van go, kan zijn of haar project inzenden. Een onpartijdige jury, opgesteld uit vooraanstaande go kenners van alle continenten, zullen de projecten volgens een puntensysteem beoordelen.
Ben jij betrokken bij een go project of ken je iemand in binnen- of buitenland die erkenning verdient voor zijn go activiteiten? Meld je dan aan op www.iwamoto-awards.com of zeg het voort. De Iwamoto Awards is een viering van de diversiteit en inventiviteit van de go gemeenschap, dus hoe meer aanmeldingen, hoe beter.


In 2015 werd de Iwamoto Awards gewonnen door Daniel Bösze, ontwerper van de electronische go tafel in het stadscentrum van Wenen

Inschrijving NiGC Zomer 2018 geopend

De inschrijving voor de Nederlandse Internet Go Competitie, editie zomer 2018, is weer geopend. Alle informatie en de link naar de inschrijving vind je hier:  (je moet zijn ingelogd met je NGoB-account om de inschrijfpagina te kunnen openen). De eerste speelavond is donderdag 19 april op KGS, en de competitie wordt afgesloten met een "live" speeldag in het NDC op zaterdag 15 september.

Johan van Wijngaarden kampioen Nederlandse Internet Competitie

Op 3 maart werd in het NDC in Utrecht de finale gespeeld van de Nederlandse Internet Go Competitie. Ondanks het kleine aantal partijen dat op deze dag gespeeld werd, was het een zeer spannende ontknoping van de competitie. Een aardige bijkomstigheid was dat één van de deelnemers in de hoofdklasse niet aanwezig kon zijn voor de ontknoping, dus de partij tussen Gijs van Swaaij en Niels van den Bogaert werd ter plekke op internet gespeeld (zie foto).

De Nederlandse kampioenen zijn bekend

Spannend waren de wedstrijden de afgelopen weken. Maar uiteindelijk kan er maar 1 de winnaar zijn:

Nederlands kampioen                                 Rob van Zeijst

Nederlands dameskampioen                       Marika Dubiel  

Jeugdkampioen onder 16                            Emil Riedeman

Jeugdkampioen onder 12                            Tim Verhoeven

Abonneren op Nieuws