Serie partijbesprekingen AlphaGo versus Lee Se-dol in Amstelveen

Op dinsdag 19 Juli start op de Go Club de Twee Ogen te Amstelveen een bespreking van de vijf partijen van de historische match AlphaGo vs. Lee Sedol (9p). Go-spelers (ongeacht sterkte) en andere belangstellenden zijn van harte welkom (deelname is gratis). De partijen zullen worden besproken door Bob van den Hoek (2d) op vijf achtereenvolgende dinsdagavonden (19 en 26 juli, en 2, 9, en 16 augustus). Per avond zal steeds één partij uitvoerig worden besproken.

Merlijn Kuin wint KAC

Merlijn Kuin heeft het Nederlandse plaatsingstoernooi voor het amateur WK in Korea gewonnen. Hij versloeg in de finale Geert Groenen. Herman Hiddema eindigde 3e door Kim Ouweleen te verslaan in de match om de 3e en 4e plaats.
Het tegelijk gehouden CPT werd gewonnen door Erik vd Marel.

Bulletin 24 (juni 2016)

Bulletin 24 is digitaal naar alle leden van de Go Bond gestuurd.

Hopelijk is iedereen weer een beetje bijgekomen van de overweldigende match tussen AlphaGo en Lee Se-dol. Want ook in Nederland staat go niet stil!
In dit bulletin maar liefst drie toernooiverslagen: Amsterdam Internationaal Go Toernooi, Apeldoorns Toernooi en Go in Duketown.
Daarnaast doen we verslag van het denksportevenement Hilversum Denkt.
Van Nicole krijgt de beginnende go-speler een aantal handige boekentips. En uiteraard kun je weer zelf aan de slag met verschillende goproblemen.

Veel leesplezier!
De redactie

P.s. Wel lid maar geen bulletin ontvangen via e-mail? Het nieuwe bulletin van de Go Bond is voor alle leden ook te downloaden op de website.

Lidmaatschap NGoB aanvragen

Lid van de NGoB zijn verenigingen en personen. Aangesloten verenigingen melden al hun leden aan bij de NGoB en hebben daardoor een extra stem, als vereniging, op de Algemene Vergadering. Personen kunnen lid worden van de bond als individu (NGoB-lid) of via het lidmaatschap bij een aangesloten vereniging.

Bulletin 23 - Special AlphaGo (mei 2016)

Nu online te downloaden voor alle leden: een speciaal bulletin, geheel gewijd aan de historische match tussen Deep Learning-computerprogramma AlphaGo en go-speler Lee Se-dol.

In dit bulletin lezen jullie alles over de match, die uit vijf partijen bestond. Speciale dank voor Bob van den Hoek voor zijn omvangrijke stuk over de match! Naast achtergronden en informatie over AlphaGo en de spannende partijen, doen we ook verslag van het evenement in het Europees Go Centrum. De match heeft veel losgemaakt in de gowereld en hopelijk geven we jullie hiermee nog meer stof tot nadenken.

Veel leesplezier! Het bulletin is voor alle leden (na inloggen) digitaal beschikbaar onder Redactie.

ISR vernieuwt reglementen

ISR
Het Instituut voor Sportrechtspraak, waarbij de bond statutair is aangesloten, heeft twee reglementen vernieuwd en een nieuw reglement toegevoegd. Machtfixing is nieuw en Sexuele Intimidatie en Doping zijn herzien. Gelukkig hebben we tot nu toe als bond geen beroep hoeven doen op dit instituut. Doping bij denksport komt niet voor, en matchfixing is nog niet tot de gowereld doorgedrongen. Waarschijnlijk omdat er te weining geld in onze sport omgaat. Geweld en intimidatie komen ook nauwelijks voor, we hebben geen fysiek contact tijdens de partijen. En alcohol en drugs vermindert eerder het denkvermogen dan dat je er scherper van wordt. En een pil die je denkprestatie verbetert moet nog uitgevonden worden. Wat wel een rol speelt is de factor stress, die kan behoorlijk oplopen bij een partij. Stress vernauwt het bewustzijn en vermindert je denkvermogen. Maar omdat dit een door hormonen gestuurd natuurlijk proces is valt dat niet onder doping.

Rotterdamse Go Club weer springlevend


Door de publiciteitsgolf van AlphaGo hebben in Rotterdam een aantal go-spelers het initiatief genomen om de Rotterdamse Go Club nieuw leven in te blazen. Er gaat op maandagavonden in café Dudok aan de Meent 88 gespeeld worden. Heb je interesse je bij de Rotterdamse Go Club aan te sluiten, stuur dan een e-mail aan rotterdam@gobond.nl.

Pagina's

Abonneren op Nieuws