NiGC wintercompetitie weer geopend

De inschrijving voor de Nederlandse Internet Go Competitie is weer geopend. Op de NiGC pagina vind je alle informatie en speeldata. Inschrijven kan hier.

Aanmeldingen tot nu toe (15 okt 21:50):
Gelmer Bouwman
Roel Bloo
Glenn Haygarth
Martin Finke
Léon Groenemeijer
Han Ellenbroek
Julian Gonggrijp
Ben Noordzij
Frits Luteijn
Gérold Nicolasen
Marcel Korevaar
Laura Pezzoli
Guus Béguin
Sybo Bruinsma

Go Bulletin 45 (september 2018)

De zomerse dagen lopen ten einde, maar voordat het weer compleet omslaat, blikken we in dit bulletin nog even terug op een zonnige editie van Zomergo 2018. 
In bulletin 44 deden we al verslag van het Europees Go Congres in Pisa en in dit bulletin komt daar een vervolg op. Go-speler Geert Groenen ondernam namelijk een fietstocht naar de Italiaanse plaats en hield daarover een blog bij.
Daarnaast geeft Martin Finke ons een blik op zijn omvangrijke collectie go memorabilia, is in Wenen een monument ter ere van go onthuld dat werd gevierd met een nieuw toernooi en kun je weer zelf aan de slag met verschillende goproblemen.
 
Het nieuwe bulletin van de Go Bond is voor leden te downloaden op de website (na inloggen).
Volg je de Nederlandse Go Bond trouwens al op Facebook

Veel leesplezier!

De redactie

P.S. Wel lid maar geen e-mail ontvangen over het nieuwe bulletin? Stuur een mail naar redactie@gobond.nl zodat wij jou als lid kunnen toevoegen aan de maillijst. 

(Foto: Rudi Verhagen)

NiGC-finale op 15 september gewonnen door Michiel Tel

Op 15 september werd in het NDC Utrecht de finale gespeeld van de Nederlandse Internet Go Competitie. De eerste 5 ronden van deze competitie zijn op de internet-server KGS gespeeld, en de laatste 2 ronden werden 'live' uitgevochten. In alle klassen werd het nog behoorlijk spannend.

In de 2 klasse stond Emil Riedeman 11k bovenaan met 5 punten, maar hij had voorafgaand aan de finaledag al zijn partijen al gespeeld. Vlak achter hem stonden Marcel Korevaar 17k, Marcel Riedeman 9k, Guus Béguin 8k en Julian Gonggrijp 14k met elk 4 punten. Van die spelers had alleen Julian Gonggrijp nog 2 partijen te spelen op de slotdag. De eerste daarvan verloor, en daardoor werd de allerlaatste partij in de tweede klasse, tussen Marcel Korevaar en Julian Gonggrijp, beslissend voor de einduitslag. Julian wist die partij te winnen, en kwam daarmee gelijk met Emil, en omdat Julian in een eerdere ronde al van Emil had gewonnen werd hij daarmee kampioen in de tweede klasse.

In de eerste klasse gingen twee organisatoren van de NiGC aan de leiding, Nicole de Beer 6k en Martin Finke 4k, met elk 4 punten. Echter, Nicole had alleen nog de 7e ronde te spelen op de slotdag, en Martin nog zowel de 6e als de 7e ronde. Martin verloor zijn partij tegen Léon Groenemeijer, waardoor ook hier de laatste partij beslissend werd. Martin wist te winnen van Niels van de Bogaert, en werd daarmee kampioen in de 1e klasse.

In de hoofdklasse stond, voorafgaand aan de finale-dag, mede-organisator Rob van Fucht 1k glansrijk bovenaan met 5 punten uit 5 partijen, waaronder een spectaculaire winst met 0.5 punt tegen Dave de Vos 3d, met vlak daarachter meerdere spelers met 4 punten. Rob wist zijn zege-reeks niet voort te zetten in de laatste twee ronden, en daardoor werd de partij tussen Michiel Tel 5d en Rene Aaij 4d beslissend. Die partij werd gewonnen door Michiel, en die mag zich dus nu een half jaar lang internetkampioen van Nederland noemen.

Al met al werd het dus een zeer spannende finaledag De volledige uitslagen zijn te vinden op http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T180419D (2e klasse), http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T180419B (1e klasse) en http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T180419A (hoofdklasse)

Go Club Tilburg

Onlangs hebben alle leden van de bond het jaarboek in print of digitale versie ontvangen. Op pagina 28 staat een prachtige infographic met alle Nederlandse Go clubs. Helaas is daar per abuis Go club Tilburg niet in gezet! Echter is de Tilburgse club nog springlevend, en speelt elke maandag van 20:00 tot middernacht. Spelers uit Tilburg en omstreken worden dan ook van harte aangeraden eens een kijkje te gaan nemen.
Abonneren op Nieuws