Beginnerscursus

Beginnerscursus

Go Club Salland organiseert elk najaar de cursus "Go voor iedereen". Dit is een introductiecursus, bedoeld voor mensen die nog onbekend zijn met het spel, en er graag kennis mee willen maken. De cursus vindt plaats op zes donderdag-avonden in september, oktober en november.
 
De eerste avond is gratis en is bedoeld als vrijblijvende kennismaking met het spel en de spelregels. Na deze eerste kennismaking is het mogelijk de gehele cursus te volgen. De kosten hiervoor zijn €30,- Voor dat bedrag kun je deelnemen aan de overige vijf cursusavonden en ontvang je een klein formaat Go-set om thuis verder te spelen. In de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: opening, middenspel en eindspel - gebied maken, verdedigen en aanvallen - levende en dode groepen - tactiek en strategie. Op elke cursusavond worden er van 20:00 tot 21:00 nieuwe onderwerpen uitgelegd. Daarna kan je zelf verder spelen, vragen stellen, kijken naar partijen die gespeeld worden of gewoon gezellig nog wat napraten. De cursus vindt plaats op onze vaste speellokatie:

De Fermerie
Muggeplein 9
7411NW Deventer

Ben je van plan te komen, laat dat dan per mail weten aan Gerard Bouwman. Ook voor overige vragen over de cursus, het spel of de vereniging kun je contact met hem opnemen.