EGCC 25 jarig jubileum; een verslag.

Afbeelding: website van European Go Federation

 

Teacher's Day

Op 20 oktober startte de festiviteiten met een Teacher's Day. Tijdens deze dag kwamen 18 go leraren van 7 verschillende landen bijelkaar om met elkaar te discussieren, te presenteren en te brainstormen. Het uiteindelijke doel was om met elkaar content te maken voor een Go webpagina, speciaal voor Go leraren en voor andere personen die willen lesgeven in Go, maar hiervoor geen ervaring hebben. Speciale gasten waren Yamashiro Hiroshi (9p) en Cătălin Țăranu 5p als vertegenwoordigers van de Japanse Go Association.

 

Jubileum Receptie

Vrijdagavond vond een receptie plaats voor de huidige Go leraren, huidige en voornamelige werknemers van het Go centrum, sponsors, loyale gebruikers van het gebouw en personen die door de jaren heen belangrijk waren voor het EGCC.

 

Jubileum Tournament

Voordat het tournament begon werd eerst het Go-materiaal grondig schoongemaakt foor 3 fanatiekelingen. Op zaterdag 21 oktober begon het tournament. 87 Go spelers van 15 verschillende landen, waarvan 38 dan spelers waren, streden om de titel. Seong-jin Kim 8d (Zuid-Korea) bleek te sterk te zijn voor Sinan Djepov 5d en Geert Groenen 5d. Artem Kachanovskyi 1p (Ukraïne) won van Schayan Hamrah en Dominik Bővíz. Ook Lukáš Podpěra 7d (Tsjechië) en Michiel Tel 5d (Nederland) gingen door naar de volgende ronde. Zondag zag de wedstrijden vervolgd, waar uiteindelijk Seong-jin Kim als winnaar uit de bus kwam.

 

Het volledige verslag (Engels), inclusief foto's, is te vinden op de website van de European Go Federation.