Het Utregs Go toernooi van 2018

Utregs toernooi 2018

Bij het Utrechts toernooi was het mooi weer en dat verleidde Rob van Zeijst om eens te proberen met de fiets naar het Utrechts toernooi te komen. Hij had berekend dat het 37 km zou zijn vanuit zijn woonplaats (in verband met de nieuwe privacy wetgeving onthullen we natuurlijk niet waar hij woont..). Maar ja, Rob is natuurlijk een flink aantal jaren weggeweest uit Nederland en had dus prompt een omweg van 10 km te pakken, maar wel een hele mooie route langs de Vecht.

Ook ervaren toernooitijger Arend van Oosten was weer eens van de partij en vertelde vol trots dat hij nog steeds een positieve score had tegen Rob van Zeijst (een historische overwinning in 1979 of zo.. voordat Rob naar Japan ging). Welke Nederlanders kunnen dat ook claimen? Ze kunnen zich melden bij Rob en de redactie voor een schouderklopje en een extra partij tegen Rob.

(Ronald?!, Frank?, Guo?!, Merlijn?!)

De eerste twee ronden op zaterdag lieten spannende partijen zien, maar nog geen echte verrassingen. In de top hadden Rob van Zeijst en Michiel Eijkhout twee punten gescoord. Verder had Hakan Ervargi (2kyu) gewonnen van Gijs van Swaaij(1d).

 

 

Zaterdagavond was er traditiegetrouw weer een nieuwe activiteit, dit jaar een gezamenlijke Griekse maaltijd en een spellenavond in de Utrechtse binnenstad. Het was lekker en gezellig en er werden weer nieuwe spellen geleerd. Ik kan bijv. Santorini, een spel op Grieks thema aanbevelen, anderen waren druk bezig met monopoly voor gevorderden (Aquire) of kolencentrale spelen onder hoogspanning. Ik mag alvast het thema van volgend jaar verklappen, dat wordt Italiaans ….

Zondag kwamen er weer een paar deelnemers bij, zodat het totaal op 33 uitkwam. De zaterdagavond had Gijs van Swaaij (1d) blijkbaar goed gedaan want hij won achtereenvolgens van Harald Kroll (2d) en van Rudi Verhagen(4d). Aan de top bleef Rob onverstoorbaar gewoon alles winnen en daarom mocht Gijs in de vijfde ronde tegen Rob van Zeijst, maar zoals Gijs aangaf die is toch echt een maatje te groot.

Rob van Zeijst werd daarmee ongeslagen kampioen van utrecht 2018 gevolgd door Michiel Eijkhout met 4 uit 5 en Robert Rehm met 3 uit 5.

Het verrassende was dat er ook bij de kyuspelers iemand ongeslagen bleef en al zijn vijf partijen won: Theo Kristel (11kyu) uit Nijmegen, een prestatie van formaat.

Kortom een goede generale repetitie voor het Europese Go congres in Pisa. 

Tot volgend jaar in Utreg.

Martin Finke

Rudi Verhagen (foto's)