NiGC-finale op 15 september gewonnen door Michiel Tel

Op 15 september werd in het NDC Utrecht de finale gespeeld van de Nederlandse Internet Go Competitie. De eerste 5 ronden van deze competitie zijn op de internet-server KGS gespeeld, en de laatste 2 ronden werden 'live' uitgevochten. In alle klassen werd het nog behoorlijk spannend.

In de 2 klasse stond Emil Riedeman 11k bovenaan met 5 punten, maar hij had voorafgaand aan de finaledag al zijn partijen al gespeeld. Vlak achter hem stonden Marcel Korevaar 17k, Marcel Riedeman 9k, Guus Béguin 8k en Julian Gonggrijp 14k met elk 4 punten. Van die spelers had alleen Julian Gonggrijp nog 2 partijen te spelen op de slotdag. De eerste daarvan verloor, en daardoor werd de allerlaatste partij in de tweede klasse, tussen Marcel Korevaar en Julian Gonggrijp, beslissend voor de einduitslag. Julian wist die partij te winnen, en kwam daarmee gelijk met Emil, en omdat Julian in een eerdere ronde al van Emil had gewonnen werd hij daarmee kampioen in de tweede klasse.

In de eerste klasse gingen twee organisatoren van de NiGC aan de leiding, Nicole de Beer 6k en Martin Finke 4k, met elk 4 punten. Echter, Nicole had alleen nog de 7e ronde te spelen op de slotdag, en Martin nog zowel de 6e als de 7e ronde. Martin verloor zijn partij tegen Léon Groenemeijer, waardoor ook hier de laatste partij beslissend werd. Martin wist te winnen van Niels van de Bogaert, en werd daarmee kampioen in de 1e klasse.

In de hoofdklasse stond, voorafgaand aan de finale-dag, mede-organisator Rob van Fucht 1k glansrijk bovenaan met 5 punten uit 5 partijen, waaronder een spectaculaire winst met 0.5 punt tegen Dave de Vos 3d, met vlak daarachter meerdere spelers met 4 punten. Rob wist zijn zege-reeks niet voort te zetten in de laatste twee ronden, en daardoor werd de partij tussen Michiel Tel 5d en Rene Aaij 4d beslissend. Die partij werd gewonnen door Michiel, en die mag zich dus nu een half jaar lang internetkampioen van Nederland noemen.

Al met al werd het dus een zeer spannende finaledag De volledige uitslagen zijn te vinden op http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T180419D (2e klasse), http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T180419B (1e klasse) en http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T180419A (hoofdklasse)

Go Bulletin 44 (augustus 2018)

In Pisa vond het jaarlijks georganiseerde Europees Go Congres plaats, waar ditmaal een recordaantal deelnemers aan meedeed. Wij brengen je het laatste nieuws van dat congres, met onder meer de winnaars van de 2018 Worldwide Iwamoto Awards en een kort verslag van de Algemene Vergadering.
Eveneens een verslag over de NGC, waarvan de voorjaarscompetitie inmiddels is afgerond. En dat betekent dat de najaarscompetitie alweer voor de deur staat!
Uiteraard kun je ook in dit bulletin weer aan de slag met verschillende goproblemen.
 
Het nieuwe bulletin van de Go Bond is voor leden te downloaden op de website (na inloggen).
Volg je de Nederlandse Go Bond trouwens al op Facebook

Veel leesplezier!

De redactie

P.S. Wel lid maar geen e-mail ontvangen over het nieuwe bulletin? Stuur een mail naar redactie@gobond.nl zodat wij jou als lid kunnen toevoegen aan de maillijst. 

(Foto: Ronald Verhagen)

derde Pinetum Blijdenstein Go-toernooi

Zondag 26 augustus heeft in de schitterende botanische tuin Pinetum Blijdenstein alweer het derde Blijdenstein Go-toernooi plaats.
De tuin ligt centraal en is vanaf Hilversum CS te voet of per ov-fiets/bus goed bereikbaar.
Er kan binnen en buiten (overdekt) worden gespeeld.
Er wordt gespeeld volgens De Gooische Formule:
• Vijf ronden met 30 minuten bedenktijd per persoon.
• Volledige voorgift volgens het schema van de gobond; uitgangspunt is de EGF rating.
• Bij een ongelijk aantal gewonnen partijen, wordt het verschil verrekend in de voorgift. De kans op 5 uit 5 en 0 uit 5, neemt hierdoor af.

Praktisch
• Deelname is kosteloos. Maximaal 30 deelnemers.
• De eerste ronde start 09.45 u. Lunchpauze is van 12.00 u tot 12.45 u. De laatste ronde start 15.15 u. Winnaarsceremonie 16.30 u.
• De toegang is gratis voor begeleiders die tegelijk met de deelnemer arriveren.
• Het bezoekerscentrum verkoopt koffie/thee/kleine snacks. Eigen lunch meenemen is toegestaan.
• Rond 16.00 u wordt een korte rondleiding door de tuin verzorgd.

Inschrijving voor het toernooi AUB uiterlijk een week van tevoren
e.poelmann xs4all nl -- 06 24 702 933

NGC najaarscompetitie voor club-teams

Het is alweer bijna 4 weken geleden dat de slotdag van de NGC voorjaarscompetitie plaats vond, dus de hoogste tijd voor de aankondiging van de najaarscompetitie!

De inschrijving voor de NGC najaarscompetitie 2018 is weer geopend. Wil je als nieuwe speler graag meedoen aan de NGC, neem dan contact op met de NGC-contactpersoon van je club, zie http://www.gocompetitie.nl/club. Deze NGC-contactpersonen stellen de teams samen en delen iedereen in die mee wil doen, met inachtneming van de regels hiervoor (zie https://www.gobond.nl/sites/default/files/bijlagen/NGC%20reglement.pdf). Teams die afgelopen najaar hebben meegespeeld en nu weer willen meespelen hoeven niets te doen. Alleen wijzigingen moeten worden doorgegeven: nieuwe teams, teams die voor dit najaar afzeggen, spelerswissels en nieuwe reservespelers.

Dit najaar zijn de speeldata:
24 t/m 28 sept: 1e ronde
15 t/m 19 okt: 2e ronde
zaterdag 3 nov: extra tussentijdse speeldag, locatie n.t.b. (onder voorbehoud; afhankelijk van de verdeling van de teams over de poules)
5 t/m 9 nov: 3e ronde
26 t/m 30 nov: 4e ronde
10 t/m 14 dec: 5e ronde
zaterdag 15 dec: slotdag, NDC Den Hommel, Utrecht

Deadline om teams aan of af te melden is zondag 2 september. De indeling voor de najaarscompetitie wordt uiterlijk op 9 september bekend gemaakt via http://www.gocompetitie.nl/matches/.

De EGF-ratings, die van belang zijn voor de indeling, worden in een doorlopend systeem aangepast. Dit betekent dat we de ratings op de inschrijfdatum zullen gebruiken. De ratings zijn te vinden op http://www.europeangodatabase.eu/EGD/createalleuro3.php?country=NL.

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen (ngc op gobond punt nl). Wij hopen dat iedereen weer meedoet met deze najaarsronde!

Go Club Tilburg

Onlangs hebben alle leden van de bond het jaarboek in print of digitale versie ontvangen. Op pagina 28 staat een prachtige infographic met alle Nederlandse Go clubs. Helaas is daar per abuis Go club Tilburg niet in gezet! Echter is de Tilburgse club nog springlevend, en speelt elke maandag van 20:00 tot middernacht. Spelers uit Tilburg en omstreken worden dan ook van harte aangeraden eens een kijkje te gaan nemen.
Abonneren op Nieuws