Go Bulletin 42 (mei 2018)

In deze mei-editie van het Go Bulletin doen we verslag van een wederom geslaagd Apeldoorns Toernooi. 
Zomergo komt er weer aan en dat betekent dat het weer tijd is om je creativiteit de vrije loop te laten: ontwerp een mok en win een gratis verblijf op Zomergo 2018.
Je kunt in dit bulletin oefenen met Puntensprokkel, Welke Zet? en Prof-les.
En wist je al dat Go in Duketown dit jaar ook een jeugdtoernooi organiseert?

Het nieuwe bulletin van de Go Bond is voor leden te downloaden op de website (na inloggen).

Volg je de Nederlandse Go Bond trouwens al op Facebook

Veel leesplezier!

De redactie

P.S. Wel lid maar geen e-mail ontvangen over het nieuwe bulletin? Stuur een mail naar redactie@gobond.nl zodat wij jou als lid kunnen toevoegen aan de maillijst. 

Koen Pomstra 5d 29e op wereld amateur kampioenschap

Afgelopen paar dagen werd het wereld amateur kampioenschap (WAGC) gespeeld te Tokyo, Japan. Namens Nederland werd Koen Pomstra 5d uitgezonden. Koen won vier van zijn acht partijen en haalde daarmee een verdienstelijke 29e plaats. Hoogtepunt was zijn partij tegen jong talent Oscar Vazquez 5d, uit Spanje, waarvan Koen met een half punt wist te winnen. Nadere verslaggeving volgt.

Go Club Tilburg

Onlangs hebben alle leden van de bond het jaarboek in print of digitale versie ontvangen. Op pagina 28 staat een prachtige infographic met alle Nederlandse Go clubs. Helaas is daar per abuis Go club Tilburg niet in gezet! Echter is de Tilburgse club nog springlevend, en speelt elke maandag van 20:00 tot middernacht. Spelers uit Tilburg en omstreken worden dan ook van harte aangeraden eens een kijkje te gaan nemen.

Worldwide Iwamoto Awards 2018

Sinds 2001 organiseert het Europees Go Cultureel Centrum de Iwamoto Awards, een open competitie om projecten te belonen die de promotie en de verspreiding van go bevorderen.
De top drie projecten die per editie als best beoordeeld worden, ontvangen geldprijzen van respectievelijk €1000, €500 en nogmaals €500.

Op 1 maart 2018 is de zesde editie van de Iwamoto Awards van start gegaan. De wedstrijd loopt drie maanden, met 31 mei als sluitingsdatum.
Organisaties, instanties, particulieren of teams: iedereen die zich bezighoudt met de verspreiding en popularisering van go, kan zijn of haar project inzenden. Een onpartijdige jury, opgesteld uit vooraanstaande go kenners van alle continenten, zullen de projecten volgens een puntensysteem beoordelen.
Ben jij betrokken bij een go project of ken je iemand in binnen- of buitenland die erkenning verdient voor zijn go activiteiten? Meld je dan aan op www.iwamoto-awards.com of zeg het voort. De Iwamoto Awards is een viering van de diversiteit en inventiviteit van de go gemeenschap, dus hoe meer aanmeldingen, hoe beter.


In 2015 werd de Iwamoto Awards gewonnen door Daniel Bösze, ontwerper van de electronische go tafel in het stadscentrum van Wenen

Abonneren op Nieuws