Het EGCC houdt op te bestaan.

Het is triest maar het is een feit, het EGCC houdt op te bestaan in zijn huidige vorm.
Het European Go Cultural Centre, het EGCC is in 1993 in Amstelveen opgericht na een schenking van mr. Iwamoto en heeft als doel het verspreiden van het Go spel in Europa.

Het businessmodel van het EGCC was inkomsten te realiseren door de verhuur van zalen, horeca en het organiseren van grote internationale Go toernooien. Maar de laatste jaren ging dat steeds moeizamer en moeizamer; de inkomsten liepen terug en de uitgaven voor onderhoud, verwarming, ventilatie en meubilair liepen op. Daardoor kon er te weinig geld en aandacht besteed worden aan het hoofddoel promotie van Go in Europa en kwamen we in een verliesgevende positie.

Dit is voor de Nihon Ki-in en de EGF geen acceptabele situatie. Daarom is besloten het gebouw te verkopen. Een en ander is in goed overleg tussen Nihon Ki-in, EGF en het EGCC-bestuur afgestemd.

Het gebouw zal verkocht worden en het moet eind van het jaar leeg opgeleverd worden.

De opbrengst van de verkoop zal gebruikt gaan worden door de Nihon Ki-in (de eigenaar van het gebouw) om een lening af te betalen en voor het Iwamoto European Go fund een nieuwe stichting die de komende jaren go projecten in Europa gaat ondersteunen. Op die manier wordt de droom van Mr. Iwamoto voortgezet in Europa. Het was een moeilijk besluit om te nemen maar we zagen geen andere mogelijkheid.

Peter Zandveld voorzitter EGCC
Martin Finke member supervisory board EGCC

Reacties

Slecht nieuws....
Helaas wordt niet aangegeven of het ook gevolgen heeft voor de NGoB. Kan zij bij de nieuwe eigenaar ruimte (tegen een redelijke prijs) huren? En datzelfde geldt natuurlijk ook voor het AIGT en andere toernooien, demo's etc..

Edward Elferink