Go Bulletin 43 (juni-juli 2018)

Deze zomerse editie van het Go Bulletin is wederom goed gevuld met verslagen, go problemen en interessante artikelen. We doen verslag van maar liefst drie toernooien: het Amsterdam International Go Tournament, het Utrechts Go toernooi en Go in Duketown. 
Ben jij een alpha of een bèta speler? In een stuk dat eerder in het tijdschrift GO verscheen, neemt Merijn de Jong ons mee in zijn theorie over het verschil tussen die twee spelers. Daarnaast kun je volop oefenen met de vele go problemen in dit nummer.

Het nieuwe bulletin van de Go Bond is voor leden te downloaden op de website (na inloggen).

Volg je de Nederlandse Go Bond trouwens al op Facebook

Veel leesplezier!

De redactie

P.S. Wel lid maar geen e-mail ontvangen over het nieuwe bulletin? Stuur een mail naar redactie@gobond.nl zodat wij jou als lid kunnen toevoegen aan de maillijst. 

Groningen overtuigend kampioen in voorjaarscompetitie

Deze zaterdag, 30 juni, werden de laatste partijen van het seizoen gespeeld in de Nederlandse Go Competitie. Er waren dit keer 24 teams, helaas weer eentje minder dan vorig seizoen, en daardoor werd er dit keer gespeeld in slechts vier poules, van elk zes teams, waar dat in vorige seizoenen nog vijf poules waren met vijf of zes teams. Voordeel was wel dat alle teams zo vijf matches kregen.

Worldwide Iwamoto Awards 2018

Sinds 2001 organiseert het Europees Go Cultureel Centrum de Iwamoto Awards, een open competitie om projecten te belonen die de promotie en de verspreiding van go bevorderen.
De top drie projecten die per editie als best beoordeeld worden, ontvangen geldprijzen van respectievelijk €1000, €500 en nogmaals €500.

Op 1 maart 2018 is de zesde editie van de Iwamoto Awards van start gegaan. De wedstrijd loopt drie maanden, met 31 mei als sluitingsdatum.
Organisaties, instanties, particulieren of teams: iedereen die zich bezighoudt met de verspreiding en popularisering van go, kan zijn of haar project inzenden. Een onpartijdige jury, opgesteld uit vooraanstaande go kenners van alle continenten, zullen de projecten volgens een puntensysteem beoordelen.
Ben jij betrokken bij een go project of ken je iemand in binnen- of buitenland die erkenning verdient voor zijn go activiteiten? Meld je dan aan op www.iwamoto-awards.com of zeg het voort. De Iwamoto Awards is een viering van de diversiteit en inventiviteit van de go gemeenschap, dus hoe meer aanmeldingen, hoe beter.


In 2015 werd de Iwamoto Awards gewonnen door Daniel Bösze, ontwerper van de electronische go tafel in het stadscentrum van Wenen

Nihon Ki-in Zomer Go Kamp 2018

Vanaf 21 augustus tot en met 1 september wordt het Zomer Kamp 2018 gehouden voor Go spelers buiten Japan.

Tijdens dit zomerkamp kunt u een kaartje kopen om met Takemiya Malakai 9p en Ishida Yoshio 9p spelenderwijs een Go partij te spelen, Iyama Yuta 9p zien spelen voor de Meijin titel, verschillende workshops volgen, de Go cultuur in Japan te ervaren en, natuurlijk, nieuwe mensen ontmoeten van de hele wereld.

Go Club Tilburg

Onlangs hebben alle leden van de bond het jaarboek in print of digitale versie ontvangen. Op pagina 28 staat een prachtige infographic met alle Nederlandse Go clubs. Helaas is daar per abuis Go club Tilburg niet in gezet! Echter is de Tilburgse club nog springlevend, en speelt elke maandag van 20:00 tot middernacht. Spelers uit Tilburg en omstreken worden dan ook van harte aangeraden eens een kijkje te gaan nemen.
Abonneren op Nieuws