Misschien afgeslankte NK's (zonder publiek)

Misschien afgeslankte NK's zonder publiek
De NGoB probeert een afgeslankt NK te organiseren. Maar voor de duidelijkheid: dat is nog lang niet rond. Er zijn veel maatregelen waarvan we niet kunnen inschatten welke status die zullen hebben tijdens een NK: 1,5 meter, (on)mogelijkheden van horecavoorzieningen, vaccinatie, sneltesten etc.

Toch willen we er positief in gaan en beginnen met het organiseren van het Nederlands Kampioenschap algemeen en voor dames in Leiden op de bekende locatie PLNT  tijdens het Hemelvaartweekend. We kiezen er uitdrukkelijk voor om life te spelen en niet online.

NK Algemeen
We willen het NK Algemeen wel een beperkt format geven en wel voor 16 personen. We nodigen daarvoor spelers uit die zich vorig jaar hebben gehandhaafd en vullen dat aan met de sterkste spelers vanuit de ratinglijst. 
Speeldagen: Donderdag 13 mei tot en met zondag 16 mei 2021

NK Dames
Voor het NK Dames kunnen we het oude format gebruiken:
Speeldagen: op zaterdag 15 (3 partijen) en zondag 16 mei (2 partijen)
Indien nodig een play-off op zondag na de twee officiële partijen.

De betreffende spelers (voor NK Algemeen en NK Dames) worden per mail verder geïnformeerd over het NK en de COVID maatregelen.

Als onverhoopt blijkt dat de organisatie te ingewikkeld is, wordt het toernooi alsnog afgezegd. Maar we proberen er wat van te maken en houden jullie op de  hoogte, o.a. via de kalender op de website.

Harry van der Krogt
toernooidirecteur@gobond.nl