NiGC derde ronde: een impressie

De derde ronde van de NiGC is op 15 juni gespeeld. Alle uitslagen van deze ronde en de partij-besprekingen van de vorige ronde zijn hier terug te vinden op de website. Onderstaand een impressie van deze ronde door Martin Finke:

Spannend voorval tijdens deze ronde: computerellende. Kun je je de stress voorstellen, zit je midden in een mooie partij go van de NiGC en dan doet je laptop het ineens niet meer! Stress, snel een andere laptop, sh*t daar staat geen kgs op.. Snel installeren en zes minuten of zo later toch weer kunnen spelen. Meteen een grote groep in de ellende en misschien eraf, opgeven of toch maar doorspelen?? Gewoon eerst de wedstrijdleider in verwarring brengen door dankje te zeggen en dan toch weer door te spelen. Half uurtje later partij beslist en uiteindelijk maar met een punt of 5 verloren. Maar het was wel een mooie (knok) partij.

Heb je dat ook wel eens zo'n partij dat je een rekenfout maakt in de tweede hoek en er een groep in de problemen achterblijft? Toch maar ergens anders spelen en een groot moyo claimen. Ha, mijn tegenstander gaat erin staan met een groter groeiende groep. Hmm, die groep heeft nog geen twee ogen, wel drie mogelijk valse ogen en een scheel oog. Het moet dus subtiel, eerst maar ergens anders dreigen met die halve dooie sliert, lijkt te gaan lukken mijn tegenstander ziet het gevaar nog niet. Gelukkig hoef je op internet geen pokerface te houden dat scheelt weer. Ziet hij het nu: Ja/Nee/Ja/Nee. Nee, hij ziet het niet en het wurgkoord sluit zich. Yes, een grote groep in mijn moyo gevangen en partij beslist. Weer een puntje (niet) verdiend, maar ja, bij go tel je gelukkig pas aan het eind van de partij.
    
Kortom het was weer een leuke NIGC avond!