NiGC-finale op 15 september gewonnen door Michiel Tel

Op 15 september werd in het NDC Utrecht de finale gespeeld van de Nederlandse Internet Go Competitie. De eerste 5 ronden van deze competitie zijn op de internet-server KGS gespeeld, en de laatste 2 ronden werden 'live' uitgevochten. In alle klassen werd het nog behoorlijk spannend.

In de 2 klasse stond Emil Riedeman 11k bovenaan met 5 punten, maar hij had voorafgaand aan de finaledag al zijn partijen al gespeeld. Vlak achter hem stonden Marcel Korevaar 17k, Marcel Riedeman 9k, Guus Béguin 8k en Julian Gonggrijp 14k met elk 4 punten. Van die spelers had alleen Julian Gonggrijp nog 2 partijen te spelen op de slotdag. De eerste daarvan verloor, en daardoor werd de allerlaatste partij in de tweede klasse, tussen Marcel Korevaar en Julian Gonggrijp, beslissend voor de einduitslag. Julian wist die partij te winnen, en kwam daarmee gelijk met Emil, en omdat Julian in een eerdere ronde al van Emil had gewonnen werd hij daarmee kampioen in de tweede klasse.

In de eerste klasse gingen twee organisatoren van de NiGC aan de leiding, Nicole de Beer 6k en Martin Finke 4k, met elk 4 punten. Echter, Nicole had alleen nog de 7e ronde te spelen op de slotdag, en Martin nog zowel de 6e als de 7e ronde. Martin verloor zijn partij tegen Léon Groenemeijer, waardoor ook hier de laatste partij beslissend werd. Martin wist te winnen van Niels van de Bogaert, en werd daarmee kampioen in de 1e klasse.

In de hoofdklasse stond, voorafgaand aan de finale-dag, mede-organisator Rob van Fucht 1k glansrijk bovenaan met 5 punten uit 5 partijen, waaronder een spectaculaire winst met 0.5 punt tegen Dave de Vos 3d, met vlak daarachter meerdere spelers met 4 punten. Rob wist zijn zege-reeks niet voort te zetten in de laatste twee ronden, en daardoor werd de partij tussen Michiel Tel 5d en Rene Aaij 4d beslissend. Die partij werd gewonnen door Michiel, en die mag zich dus nu een half jaar lang internetkampioen van Nederland noemen.

Al met al werd het dus een zeer spannende finaledag De volledige uitslagen zijn te vinden op http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T180419D (2e klasse), http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T180419B (1e klasse) en http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T180419A (hoofdklasse)