Toernooi voor spelers van 10k en hoger

Speciaal voor spelers van 10k en hoger organiseert de Nederlandse Go Bond op zondag 20 januari een eendagstoernooi in Utrecht. Het Double ● Digit Go Tournament 2019 is ook toegankelijk voor niet-leden van de bond. Meer informatie en wie zich heeft aangemeld vind je hier.

Go Bulletin 47 (november 2018)

 
Welkom bij Go Bulletin 47, 
 
In dit nieuwe bulletin staat wederom genoeg om de koude winteravonden mee te vullen! We hebben veel verslagen binnengekregen, onder meer van het Brabants Go Toernooi (alweer de 39e editie!) en de uitwisseling tussen de goclubs van Den Bosch en Gorinchem. Maar ook van verscheidene gocursussen die in het land gegeven zijn; mooie initiatieven! In de bulletins gaan we meer aandacht besteden aan go-apps en -software. Daarnaast meer partijbesprekingen: in dit bulletin twee stuks.
 
Het nieuwe bulletin van de Go Bond is voor leden te downloaden op de website (na inloggen).
 
Volg je de Nederlandse Go Bond trouwens al op Facebook

Veel leesplezier!

De redactie

P.S. Wel lid maar geen e-mail ontvangen over het nieuwe bulletin? Stuur een mail naar redactie@gobond.nl zodat wij jou als lid kunnen toevoegen aan de maillijst. 

Foto: Sybo Bruinsma

Tweede Kiai Rapid

Foto van de website van het Europees Go Centrum

Naar aanleiding van het succes van de eerste Kiai Rapid in oktober, organiseert het Europees Go Centrum de tweede editie van het toernooi op zondag 9 december.

Bestuursleden en vrijwilligers gezocht.

De Nederlandse Go Bond drijft op zijn vrijwilligers. Dit zijn de mensen die de evenementen organiseren, de nieuwsbrieven schrijven, de subsidies regelen, de jeugd onderwijzen, en zo nog honderden andere grote en kleine taken uitvoeren.

Helaas is het altijd moeilijk om voldoende mensen te vinden, waardoor soms teveel taken bij te weinig mensen liggen, en er dingen niet of niet voldoende gedaan worden. Gaat go je aan het hart, en ben je bereid om er wat tijd in te steken? Dan spreken we jou graag een keer over hoe jij zou kunnen helpen.

Functies die we op dit moment graag ingevuld zouden zien, zijn onder andere:

Bestuursfuncties

Op dit moment komen we drie bestuursleden te kort. Dit zijn functies met een stevig stuk inspanning waar je je voor 3 jaar aan verbindt. Als je er echt de schouders onder wilt zetten, is dit de plek waar je het grootste verschil kunt maken. Het betreft de volgende functies:

  • Secretaris: Een van de kernfuncties binnen het bestuur. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het bijhouden van de ledenadministratie, het afhandelen van formele communicatie van en naar het bestuur, en het notuleren van bijeenkomsten.
  • Breedtesport: Je zet je in voor het promoten en ondersteunen van go in Nederland in de breedte. Voor al die leden en aspirant-leden die niet onder noemers als jeugd of topsport vallen. De grote groep die het draagvlak van de bond vormt. Aan jou de taak om te proberen deze groep binnen te halen en te houden.
  • Communicatie: Je houdt je bezig met alle uitingen die de bond naar buiten doet. Website, nieuwsbrieven, jaarboeken en persberichten, als de bond haar leden iets te vertellen heeft valt het onder jouw auspicien

Andere vrijwilligersfuncties
Buiten het bestuur zoeken we ook voor een aantal andere, kleinere functies nog vrijwilligers. Dit betreft:

  • Webwinkel: Je verwerkt de bestellingen die via de website binnen komen en zorgt dat dingen tijdig en netjes verstuurd of geregeld worden.
  • Organisatie NGC: De Nederlandse GO Competitie is een van de meest succesvolle evenementen van de bond. Je houdt je bezig met indelen van de poules, en het regelen van de slotdag (lokatie, materiaal, prijzen)
  • Webmaster: Je verzorgt de techniek achter onze website. Software updates, DNS instellingen, modules installeren of verwijderen, enzovoort.
  • Toernooidirecteur: Je organiseert de Nederlandse Kampioenschappen. Uitnodiging, zaal, aankleding, prijzen, en alles eromheen
  • Wedstrijdleider: Je bent bij officiele evenementen van de gobond verantwoordelijk voor de indeling en je bent de scheidsrechter die eventuele disputen afhandelt.

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar bestuur@gobond.nl

NiGC wintercompetitie afgelast

Vanwege een te klein aantal inschrijvingen kan de wintercompetitie van de NiGC helaas niet doorgaan. Iedereen die zich al ingeschreven had krijgt apart bericht, en zal z.s.m. zijn inschrijfgeld terugkrijgen.

Abonneren op Nieuws