Rob van Zeijst kampioen NK Snelgo

Op 30 april werd voor het eerst in jaren een NK Snelgo georganiseerd in het denksportcentrum Den Hommel in Utrecht.

De organisatie dacht slim te zijn en de inschrijving de avond ervoor te sluiten, maar toen Roel op de ochtend van het toernooi belde en mailde of ie niet toch alsnog mee mocht is doen kon er natuurlijk geen nee gezegd worden. Zo waren er ineens 17/18 deelnemers en werd het voltallig bestuur ingeschakeld mee te doen want  Niek, de wedstrijdleider, had uit ervaring en voorzorg wat alternatieve indelingsmogelijkheden bedacht. Ook  wilde hij  gebruik maken van alle snufjes van de nieuwe DGT klok. 

Bijna klokslag 1 kon het toernooi van start, met 1 topgroep van 8 spelers en 2 gelijkwaardige groepen van 6. De topgroep speelde 7 ronden, een halve competitie dus, en de nevengroepen elk een halve competitie met 5 ronden en 2 finalerondes  met de beste 2 spelers van elke groep om de eerste 4 plaatsen. Sander Polling ontbrak, hij bleek op de fiets onderweg naar de AV onwel geworden te zijn. Beterschap Sander!

Er werd gespeeld met Fischer Bonus tijdsindeling. Elke speler 8 minuten met 2 seconden extra tijd per zet, dat was voor sommigen wel wennen. Het voordeel is dat je iemand niet zo makkelijk door de klok kan jagen, het nadeel dat je wellicht niet goed kan inschatten hoeveel tijd je hebt.

In de topgroep maakten Rob van Zeijst en Frank Janssen hun reputatie waar, na 6 ronden was Rob ongeslagen en had Frank alleen van Rob verloren. In de laatste ronde won Rob van Martin Bierbooms en werd Rob dus ongeslagen kampioen. Frank werd tweede met 6 uit 7.

Alweer zorgde Glenn Haygarth voor een verrassing, ditmaal door Rudi Verhagen te verslaan. Martin Bierbooms won van Robert Rehm, verder presteerde iedereen volgens rating. 

In het bijtoernooi met 2 gelijkwaardige groepen van 6 spelers elk met een gemiddelde sterkte tussen 3 en 7 kyu plaatsten Robbert van Sluijs ( 5 uit 5), Harry Prins, Martin Finke en Leon Groenemeijer zich voor de finale rondes. Die werd gewonnen door Martin Finke met Leon Groenemeijer als 2e. 

In de toernooizaal ging het er heftig aan toe met bloedstollende gevechten op heel veel borden. Dus, speel de volgende editie ook mee of kom kijken, zeker ook omdat je daarna nog een drankje kan genieten tijdens de bondsborrel….

Marianne Diederen