Utrechts Go Toernooi 2017 gewonnen door Rudi Verhagen

(toernooiverslag van Martin Finke)

Ook dit jaar was het Utrechts Go Toernooi weer een succes: 46 deelnemers vonden hun weg naar de speellocatie op 10 minuten wandelen vanaf het centraal station. Ook de traditionele avondactiviteit bij het Utrechts Go toernooi werd druk bezocht met 25 deelnemers. De avondactiviteit was dit jaar een (voortreffelijk door Han Ellenbroek verzorgde) barbecue. De barbecue werd spontaan muzikaal ondersteund door quatre main spel op de piano.

Na de barbecue werd er een verschrikkelijk oneerlijke variant gespeeld van jokergo waarin ondergetekende continu nieuwe opdrachten aan de deelnemers gaf in de trant van: vervang de laatst gespeelde zwarte steen door een witte, de volgende drie zetten mag wit niet plakken of zwart mag door twee witte bamboes knippen. Het oneerlijkste was nog wel dat er geen winnaar was van dit bijtoernooi.

Dat brengt ons bij het hoofdtoernooi. De top van het toernooi werd als vanouds gevormd door de vierde en vijfde dannemannen die elkaar naar het leven stonden. Toen de figuurlijke kruitdampen waren opgetrokken was er een duidelijke winnaar: Rudi Verhagen 4d die al zijn partijen wist te winnen. De tweede plaats was voor Michiel Eijkhout 5d met 4 uit 5. De derde plaats was voor Gerard Nederveen 2d (nog wel), de vierde plek voor Dave de Vos 3d en de vijfde plek voor Robert Rehm 5d alle drie met drie uit drie. Maar er waren meer winnaars, de 4 uit 5 punters: Zoë Peters 4k, Huib Olij 5k, Stefan van der Steen 13k (op zijn allereerste officiële toernooi) en Miriam van de Hout 16k . Volledige uitslag staat binnenkort in de EGD database. De eerste deelnemers voor het TvU eind juni 2018 hebben zich al weer aangemeld.