Amsterdams Internationaal Go Toernooi - 10 tot 13 mei

Over een maand vindt van 10-13 mei alweer de 47e editie van het Amsterdams toernooi plaats, in het Europees Go Cultureel Centrum te Amstelveen. Het grootste toernooi van Nederland, dat altijd ook veel internationale spelers aantrekt.
Als vanouds begint het toernooi op Hemelvaart (donderdag 10 mei) en eindigt het op zondag, met 7 speelronden in totaal en 90 minuten + 1x30 seconden byo-yomi p.p. op de klok.

​Er hebben zich al 64 spelers ingeschreven. In april kost de registratie €45 en in mei €60. Wees er dus snel bij voor de prijs in mei omhoog gaat. Meer informatie en inschrijving zijn te vinden op de website: www.aigt.nl

Op de avond voor het toernooi (woensdag de 9e) vindt er tevens een blitz-toernooi plaats in de Amsterdamse Go Club, waar iedereen voor uitgenodigd is (www.goinamsterdam.nl).


Li Yue 5 dan (Zwitserland) tijdens het Amsterdams toernooi in 2015

Go Bulletin 41 (april 2018)

In dit nieuwe Go Bulletin lees je alles over het Keizer Karel Toernooi, dat voor de 45e keer werd georganiseerd. We doen verslag van deze mooie jubileumeditie, met uitslagen en foto's. 
Daarnaast had go een plekje op het Cherry Blossom Festival in het Amsterdamse Bos, waar op een zonnige dag de start van de lente werd gevierd tussen Japanse kersenbomen. Ook kun je weer zelf oefenen, met een drietal goproblemen.
 
Het nieuwe bulletin van de Go Bond is voor leden te downloaden op de website (na inloggen).
 
Volg je de Nederlandse Go Bond trouwens al op Facebook

Veel leesplezier!

De redactie

P.S. Wel lid maar geen e-mail ontvangen over het nieuwe bulletin? Stuur een mail naar redactie@gobond.nl zodat wij jou als lid kunnen toevoegen aan de maillijst. 

Go Club Tilburg

Onlangs hebben alle leden van de bond het jaarboek in print of digitale versie ontvangen. Op pagina 28 staat een prachtige infographic met alle Nederlandse Go clubs. Helaas is daar per abuis Go club Tilburg niet in gezet! Echter is de Tilburgse club nog springlevend, en speelt elke maandag van 20:00 tot middernacht. Spelers uit Tilburg en omstreken worden dan ook van harte aangeraden eens een kijkje te gaan nemen.

Worldwide Iwamoto Awards 2018

Sinds 2001 organiseert het Europees Go Cultureel Centrum de Iwamoto Awards, een open competitie om projecten te belonen die de promotie en de verspreiding van go bevorderen.
De top drie projecten die per editie als best beoordeeld worden, ontvangen geldprijzen van respectievelijk €1000, €500 en nogmaals €500.

Op 1 maart 2018 is de zesde editie van de Iwamoto Awards van start gegaan. De wedstrijd loopt drie maanden, met 31 mei als sluitingsdatum.
Organisaties, instanties, particulieren of teams: iedereen die zich bezighoudt met de verspreiding en popularisering van go, kan zijn of haar project inzenden. Een onpartijdige jury, opgesteld uit vooraanstaande go kenners van alle continenten, zullen de projecten volgens een puntensysteem beoordelen.
Ben jij betrokken bij een go project of ken je iemand in binnen- of buitenland die erkenning verdient voor zijn go activiteiten? Meld je dan aan op www.iwamoto-awards.com of zeg het voort. De Iwamoto Awards is een viering van de diversiteit en inventiviteit van de go gemeenschap, dus hoe meer aanmeldingen, hoe beter.


In 2015 werd de Iwamoto Awards gewonnen door Daniel Bösze, ontwerper van de electronische go tafel in het stadscentrum van Wenen

Johan van Wijngaarden kampioen Nederlandse Internet Competitie

Op 3 maart werd in het NDC in Utrecht de finale gespeeld van de Nederlandse Internet Go Competitie. Ondanks het kleine aantal partijen dat op deze dag gespeeld werd, was het een zeer spannende ontknoping van de competitie. Een aardige bijkomstigheid was dat één van de deelnemers in de hoofdklasse niet aanwezig kon zijn voor de ontknoping, dus de partij tussen Gijs van Swaaij en Niels van den Bogaert werd ter plekke op internet gespeeld (zie foto).

Abonneren op Nieuws