NiGC

toelichting: 
De NiGC is een competitie voor leden van de NGoB die gespeeld wordt in de Dutch Windmill op KGS.

 


Nederlandse Internet Go Competitie
De NIGC wordt gespeeld in klassen van 7 of 8 spelers (afhankelijk van het aantal aanmeldingen). Per klasse speelt iedereen 1 partij tegen elke andere deelnemer in die klasse. Bedenktijd is 1 uur main time, met Canadese byo-yomi van 15 zetten in 5 minuten. Er wordt gespeeld zonder voorgift, met 6.5 komi voor wit. Er wordt gespeeld in de Dutch Windmill op KGS. Elke maand wordt per klasse 1 partij besproken door een sterke dan-speler of prof, waarbij het streven is dat aan het eind van het seizoen elke speler minstens 1 partijbespreking heeft gehad. Resultaten worden ingediend in de EGF-database als klasse D toernooi.

Planning
De zomercompetitie start in april, de wintercompetitie in oktober. Elke maand wordt 1 ronde gespeeld, op de derde dinsdag- of donderdagavond van de maand om 20.00 uur (uitzonderingen voorbehouden). Het staat spelers vrij om in onderling overleg een ander tijdstip te kiezen, met de volgende kanttekeningen: (1) verplaatsen van een partij dient uiterlijk op de oorspronkelijk geplande datum gemeld te zijn aan de competitie-leiding; (2) uiterlijk op de dag vóór de afsluitende finaledag aan het eind van het seizoen moet de partij gespeeld zijn. Het wordt sterk aangeraden om wél op de collectieve speelavond te spelen, zodat iedereen bij elkaars partijen kan meekijken en zijn favoriet(en) kan aanmoedigen. De 6e en 7e ronde worden zoveel mogelijk gespeeld op de finaledag in Utrecht, half/eind september voor de zomercompetitie of half/eind maart voor de wintercompetitie, tenzij spelers vooraf overeenkomen de partij voorafgaand aan de slotdag op internet te spelen.

Raadpleeg het reglement voor alle details over verplaatsen van partijen, wat te doen als een tegenstander te laat komt of zijn internet-verbinding verliest, en “netiquette” bij het spelen op internet. Bekijk vooral ook even artikel 9 t/m 12 van de reglementen voor het spelen op KGS.

Indeling
Indeling van de poules gebeurt zoveel mogelijk op basis van prestatie in de NIGC in het vorige seizoen, bij nieuwe deelnemers wordt gebruik gemaakt van de EGF-rating per sluitingsdatum inschrijving (31 maart voor de zomercompetitie en 30 september voor de wintercompetitie). In elke klasse promoveert de hoogst eindigende speler naar de eerstvolgende hogere klasse, en degradeert de laagst eindigende speler naar de eerstvolgende lagere klasse.

Planning winter 2017/2018
De NIGC wintercompetitie 2017/2018 start op 26 oktober, sluitingsdatum inschrijving is 14 oktober 2017. De speeldata zijn:

donderdag 26 oktober 2017
donderdag 16 november 2017
dinsdag 19 december 2017
dinsdag 16 januari 2018
donderdag 8 februari 2018
De slotdag waarop ronde 6 en 7 worden gespeeld is zaterdag 3 maart 2018 (lokatie NDC Den Hommel, Utrecht).


Om het inschrijvingsgedeelte van deze pagina te kunnen inzien moet je zijn ingelogd, m.a.w. lid van de Nederlandse Go Bond zijn. Nog geen lid? Ga naar Lid worden van de NGoB.