NiGC

toelichting: 
De NiGC is een competitie voor leden van de NGoB die gespeeld wordt in de Dutch Windmill op KGS.

 


Nederlandse Internet Go Competitie
De NIGC wordt gespeeld in klassen van 7 of 8 spelers (afhankelijk van het aantal aanmeldingen). Per klasse speelt iedereen 1 partij tegen elke andere deelnemer in die klasse. Bedenktijd is 1 uur main time, met Canadese byo-yomi van 15 zetten in 5 minuten. Er wordt gespeeld zonder voorgift, met 6.5 komi voor wit. Er wordt gespeeld in de Dutch Windmill op KGS. Elke maand wordt per klasse 1 partij besproken door een sterke dan-speler of prof, waarbij het streven is dat aan het eind van het seizoen elke speler minstens 1 partijbespreking heeft gehad. Resultaten worden ingediend in de EGF-database als klasse D toernooi.

Planning
De zomercompetitie start in april, de wintercompetitie in oktober. Elke maand wordt 1 ronde gespeeld, op de derde dinsdag- of donderdagavond van de maand om 20.00 uur (uitzonderingen voorbehouden). Het staat spelers vrij om in onderling overleg een ander tijdstip te kiezen, met de volgende kanttekeningen: (1) verplaatsen van een partij dient uiterlijk op de oorspronkelijk geplande datum gemeld te zijn aan de competitie-leiding; (2) uiterlijk op de dag vóór de afsluitende finaledag aan het eind van het seizoen moet de partij gespeeld zijn. Het wordt sterk aangeraden om wél op de collectieve speelavond te spelen, zodat iedereen bij elkaars partijen kan meekijken en zijn favoriet(en) kan aanmoedigen. De 6e en 7e ronde worden zoveel mogelijk gespeeld op de finaledag in Utrecht, half/eind september voor de zomercompetitie of half/eind maart voor de wintercompetitie, tenzij spelers vooraf overeenkomen de partij voorafgaand aan de slotdag op internet te spelen.

Raadpleeg het reglement voor alle details over verplaatsen van partijen, wat te doen als een tegenstander te laat komt of zijn internet-verbinding verliest, en “netiquette” bij het spelen op internet. Bekijk vooral ook even artikel 9 t/m 12 van de reglementen voor het spelen op KGS.

Indeling
Indeling van de poules gebeurt zoveel mogelijk op basis van prestatie in de NIGC in het vorige seizoen, bij nieuwe deelnemers wordt gebruik gemaakt van de EGF-rating per sluitingsdatum inschrijving (31 maart voor de zomercompetitie en 30 september voor de wintercompetitie). In elke klasse promoveert de hoogst eindigende speler naar de eerstvolgende hogere klasse, en degradeert de laagst eindigende speler naar de eerstvolgende lagere klasse.

Planning zomer 2018
De NIGC zomercompetitie 2018 start op 19 april, sluitingsdatum inschrijving is 8 april 2018. De speeldata zijn:

donderdag 19 april 2018
donderdag 24 mei 2018
dinsdag 19 juni 2018
donderdag 12 juli 2018
dinsdag 14 augustus 2018
De slotdag waarop ronde 6 en 7 worden gespeeld is zaterdag 15 september 2018 (lokatie NDC Den Hommel, Utrecht).


Voor degenen die gebruik maken van Linux Ubuntu zijn via de NiGC-organisatie installatie-instructies voor CGoban te vinden (met dank aan Arend-Jan Westhoff).


Alleen leden kunnen zich inschrijven voor de NiGC. Geen lid? Ga naar Lid worden van de NGoB.