NK Parengo 2017 is nog niet beslist

2017 NK parengo

Er deden 12 paren mee, een flinke opkomst voor het NK. Het programma was met vier ronden en 3 kwartier per paar per partij op een dag flink doorwerken, maar de paren gingen er eens goed voor zitten en er flink tegenaan.

Het moeilijke en spannende met parengo is dat je niet met je partner mag overleggen, wat sommige spelers het gevoel geeft dat ze een tegen drie spelen in plaats van twee tegen twee. Een ander moeilijk punt blijft om bij te houden wie er aan de beurt is. In een verkeerde volgorde spelen kost drie strafpunten. En dat is zuur als je daarna de partij met een half puntje verliest, maar ja zo zijn de spelregels nu eenmaal. Natuurlijk is het nog zuurder als je voor je beurt speelt en het blijkt ook nog de verkeerde zet te zijn. Toen een van de spelers een foutje maakte en paste terwijl het niet zijn beurt was besloot de scheidsrechter om toch maar geen strafpunten toe te kennen.

Kortom parengo is anders dan gewoon go en dat maakt het misschien wel zo leuk..

En dan nu de uitslagen: Els en Merijn stonden voor de laatste ronde erg goed met drie uit drie, maar verloren de laatste ronde door in de laatste minuut een knip niet te dekken... Dus eindigen er drie teams aan kop van het veld met drie uit drie. Deze drie teams zullen in een play off uitmaken hoe de volgorde wordt in de top drie van het NK. Marianne en Rene wisten in ieder geval hun kampioenschap van vorig jaar niet te prolongeren. Mirjam en Han (debutanten en op papier het zwakste koppel) wisten knap in de top tien te eindigen.

NK parengo 2017.jpg

Op de foto de winnende zet van Mirjam Visscher waarmee een playoff bereikt werd. Meer foto's zijn hier te vinden.