Ontknoping 1e Nederlandse Internet Go Competitie

Op zaterdag 16 september werden de 6e en 7e ronde van de Nederlandse Internet Go Competitie gespeeld, in het Denksportcentrum Den Hommel, Kennedylaan 9, Utrecht. De eerste 5 ronden van deze competitie werden op KGS gespeeld in “The Dutch Windmill.” In de meeste klassen werd het een zeer spannende ontknoping.

in de derde klasse ging Leon Groenemeijer aan de leiding met 5 punten, maar hij werd dicht op de hielen gezeten door Steven van Dijk en Emil Riedeman, met elk 4 punten. In de 6e ronde won Leon van Emil, maar Steven won ook zijn partij, waardoor de 7e ronde tussen Leon en Steven om de winst in deze klasse ging. Het werd een spannende partij, maar Steven moest uiteindelijk na iets teveel geknipte groepen opgeven.

In de tweede klasse ging de strijd tussen Tommy Tjong en Martin Finke. Tommy was ongeslagen na 6 ronden, en Martin had 5 punten, waardoor de 7e ronde tussen deze twee spelers de beslissing moest brengen. Het werd een fel gevecht met grote groepen die elkaar wederzijds dreigden dood te maken, maar uiteindelijk speelde Martin net iets scherper waardoor Tommy moest opgeven.

In de eerste klasse ging Paul de Waal met 4 punten aan de leiding na 5 ronden, maar in deze klasse stonden maar liefst 4 spelers op 3 punten waarvan er één nog tegen Paul moest spelen, dus daar kon nog van alles gebeuren. Paul hield echter het hoofd koel en won allebei zijn partijen, waarmee hij winnaar werd in deze klasse.

In de hoofdklasse tenslotte bleek de 6e ronde beslissend te zijn. Kim Ouweleen ging voorafgaand aan de finaledag met 5 punten aan de leiding, met Michiel Tel op 4 punten direct achter hem. In de 6e ronde won Michiel van Kim, waardoor in de laatste ronde in theorie nog 4 spelers op 5 punten konden komen. Zowel Michiel als Kim wonnen echter hun laatste partij, waardoor Michiel op onderling resultaat winnaar van de hoofdklasse werd.

Daarmee werd deze dag een mooie afsluiting van het eerste seizoen van de Nederlandse Internet Go Competitie. De inschrijving voor de wintercompetitie die loopt van oktober-2017 t/m maart-2018 is inmiddels geopend. Aanmelden kan nog tot en met 14 oktober via https://gobond.nl/nigc-deelname-winter-2017-2018, nadere informatie is te vinden op gobond.nl/nigc.